Landbouwfolie / Kuilkleden

Laatste invloed op goed product

Landbouwfolie/Kuilkleden

Bij het inkuilen zijn een aantal zaken van groot belang om een goed eindproduct te verkrijgen. We nemen ze met u stapsgewijs door.

  • Een goede ondergrond is zeer belangrijk. Dit komt ook naar boven bij het uitkuilen. Het meest ideale is een sleufsilo. Dit laatste werkt voor ons als loonwerker niet alleen sneller, maar is uiteindelijk voor u als klant onderaan de streep voordeliger.
  • Afhankelijk van het droge stof percentage is het gewenst om een toevoegmiddel te gebruiken. Dit toevoegmiddel zorgt ervoor, dat broei wordt geremd en de conservering verbeterd. Wij hebben de keuze uit Pioneer of Feedmore toevoegmiddelen.
  • Heeft u een sleufsilo, dan is het raadzaam om een kantfolie te gebruiken. Deze kantfolie houd zuurstof tegen dat door het beton en of de voegen gaat. De kantfolie is verkrijgbaar in 2, 3m breed en 100m¹ en 4 x 50m¹, is zwart van kleur en heeft een dikte van 120my.
  • Het afdichten kan beginnen. Het is raadzaam om voor de landbouwfolie eerst een onderlegfolie te gebruiken. Deze onderlegfolie heeft een soort van statische eigenschap, waardoor deze folie zich laat leggen naar de contouren van de kuil. Hiermee wordt de zuurstof die aanwezig is, zoveel mogelijk verwijderd. Uit een aantal praktijk testen is gebleken, dat onderlegfolie uw kuil positief beïnvloed. De kosten van onderlegfolie kunnen zich 10-voudig uit betalen. De volgende maten onderlegfolie kunnen wij u leveren. 8, 10, 12, 14, 16 en 18m breed alle rollen zijn 50m¹, transparant en 40my dik.
  • De landbouwfolie kan erover! Zorg voor een goede landbouwfolie en laat u niet verleiden, door goedkope rommel. Het product dat u afdekt, wilt u namelijk ook zo goed mogelijk weer uitkuilen. Uit jaarlijkse ervaring blijkt dat een besparing op plastic echt een duurkoop kan zijn. De landbouwfolie hebben we in de volgende maten: 6, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16 en 18m breed en 50m¹ op de rol. Op bestelling kunnen we zelfs jumbo rollen leveren van 300, 400 of 500m¹.
  • Als de landbouwfolie is gelegd is het raadzaam een kuilkleed te gebruiken. Dit kleed voorkomt gaatjes in de folie van vogels en of katten. Deze gaatjes kunnen uw product namelijk behoorlijk negatief beïnvloeden. Kuilkleden leveren we in de maten 6x10m, 8x10m, 9x10m, 9x11m, 10x12m, 10x15m, 12x15m, 14x16m, 15x18m, 10x25m en 10x30m. Het kuilkleed is donkergroen van kleur en heeft een gewicht van 205gr/m².
  • Om deze kuilkleden op de plaats te houden, kunt u gebruik maken van zandslurven, welke u kunt vullen met zand, maar nog beter met grind. Deze zandslurven zijn voorzien van een handgreep en een ingeweven sluitkoord. De maat van deze zandslurfen is 27x120cm en zijn ook donkergroen van kleur.