Grondbewerking

De eerste zet voor een goede opbrengst

Grondbewerking

Grondbewerking wordt de komende jaren steeds belangrijker. We willen namelijk een zo hoog mogelijk rendement halen van onze grond. Deze grond heeft voedingsstoffen nodig en moet een zo optimaal mogelijke bodemstructuur hebben. De structuur kunnen we verbeteren d.m.v. vruchtbare teeltaarde en/of een groenbemester.  Eén van de diensten, waarmee wij de grond kunnen voorzien van de juiste voedingsstoffen is het toedienen van kalk. Wilt u een op maat advies, twijfel dan niet om ons te bellen!

Ploegen
Door de kerende werking van de ploeg worden gewasresten en onkruidzaden ondergewerkt. De 5 scharige Kverneland ploeg die wij hebben, beschikt over een cappon vorenpakker. Deze vorenpakker zorgt ervoor dat de grond wordt aangedrukt, om snelle uitdroging tegen te gaan en zorgt ervoor dat er een vast zaaibed wordt verkregen.

Kilveren
Voor het mooi egaal/vlak maken van uw land, voordat deze wordt ingezaaid, wordt de grond nogal eens gekilverd. Wij maken hiervoor gebruik van ons uitschuifbaar kilverblad t/m 6m breed.

Kalkstrooien
Zoals hierboven al beschreven, kan het toedienen van kalk, enorm belangrijk zijn voor een optimale benutting van uw grond. Wij voeren deze dienst dan ook graag voor u uit.